Niet wachten? Wij bellen u terug Vul deze vragenlijst in

Beantwoord de korte vragen en de assistente belt u terug voor een afspraak.
U hoeft dan niet in de wachtrij te staan.

Wilt u liever aan de lijn blijven of zelf bellen? Houd dan rekening met een langere wachttijd.
Zoeken
Kies uw taal

Uitslagen onderzoeken

Als wij een onderzoek aanvragen voor u zullen wij ook aangeven hoe u de uitslag kunt opvragen. Dit hangt namelijk erg van het type onderzoek af.

Waar kunt u ongeveer van uitgaan:

Laboratorium uitslagen en sneltesten zijn vaak na 1 a 2 werkdagen verwerkt en zo nodig door de arts van toelichtend commentaar voorzien. Nogmaals, voor sommige bepalingen kan het langer duren voordat de uitslag bekend is.

Uitslagen van echografie en röntgenfoto’s zijn doorgaans 2 dagen na het onderzoek verwerkt (tenzij het een spoedaanvraag betreft).

Kweekuitslagen zijn meestal na 3-5 dagen bekend. Uitslagen van weefselonderzoek (bv. een verwijderde moedervlek die is opgestuurd) zijn meestal na 1 week bekend.

De afspraak is dat u voor een uitslag altijd belt, of via het portaal nagaat of er vervolgacties zijn afgesproken of nodig zijn. Veel uitslagen kunt u namelijk ook in MijnGezondheid.net zien, met daarbij de eventuele toelichting van onze kant.

Let op: Gaat u er niet standaard van uit dat als u niets hoort, “het wel goed zal zijn”! Er kan altijd een uitslag niet binnenkomen, kwijtgeraakt of toch over het hoofd gezien zijn. Dan is uw belletje hier een goede controle op! Gebruik hiervoor ons telefonische spreekuur

Het kan natuurlijk ook zijn dat de huisarts een uitslag ziet waar hij/zij dan gelijk actie op onderneemt door contact met u op te nemen. In dat geval hoeft u natuurlijk niet nogmaals te bellen.

Uitslagen van onderzoeken uitgevoerd door het ADRZ kunt u ook inzien via het portaal van het ADRZ zelf Mijn ADRZ.

Actueel