Niet wachten? Wij bellen u terug Vul deze vragenlijst in

Beantwoord de korte vragen en de assistente belt u terug voor een afspraak.
U hoeft dan niet in de wachtrij te staan.

Wilt u liever aan de lijn blijven of zelf bellen? Houd dan rekening met een langere wachttijd.
Zoeken
Kies uw taal

Schedelbreuk

Wat is een schedelbreuk?

Uw hersenen worden beschermd door de schedel. Als u een ernstig ongeval meemaakt, kan er hoofdletsel en schade aan de schedel ontstaan. Een schedelbreuk is te verdelen in drie groepen:

Welke klachten heb ik bij een schedelbreuk?

Vaak krijgt u geen klachten door de breuk zelf. Doordat u bij een schedelbreuk vaak andere verwondingen heeft, krijgt u daar het meeste last van. Klachten van een schedelbreuk kunnen zijn:

Afhankelijk van de soort schedelbreuk krijgt u klachten. Bij een breuk in de schedelbasis krijgt u last van de volgende klachten:

Wat kan ik zelf doen bij een schedelbreuk?

Een schedeldakbreuk geneest vaak zelf zonder behandeling. De stukken schedel groeien vrij snel weer aan elkaar. Als u een schedelbasisbreuk heeft, moet u worden behandeld in het ziekenhuis. Als het risico bestaat dat er hersenvocht via de neus of het oor lekt, is een antibiotica behandeling nodig om te voorkomen dat u een hersenvliesontsteking krijgt. Vaak stopt dit lekken na een week tot twee weken. Als u een indeukingbreuk heeft, moet deze zo snel mogelijk en binnen 24 uur worden hersteld, omdat het risico op een infectie erg groot is. Als de druk op de hersenen ook te groot is, moet deze ook worden hersteld.

Wanneer moet ik naar de dokter bij een schedelbreuk?

Neem direct contact op met uw huisarts als u een ernstig ongeval heeft gehad en u last heeft van de volgende klachten: